AJM VAN HOUDT®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Regio Den Haag

AJM VAN HOUDT ®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Den Haag

Parketvloer schuren in Den Haag

Uw parketvloer schuren in Den Haag? A.J.M. van Houdt is dé specialist in parketrenovatie en bijbehorende parket onderhoudsproducten. Als u ervoor kiest om uw vloer te laten schuren, zal deze na onze behandeling als nooit tevoren stralen en vrijwel onderhoudsvrij zijn. Al meer dan 30 jaar geven wij parketvloeren in Den Haag en omstreken een tweede leven dankzij een solide behandeling: dit gaat van schuren tot het nabehandelen van uw parketvloer. Meer weten over de mogelijkheden omtrent parketvloer schuren in Den Haag of ander onderhoud aan uw parket? Neem dan snel contact op, of lees hieronder verder.

A.J.M. van Houdt is naast Den Haag ook werkzaam in Leidschendam, Naaldwijk, Rijswijk, Voorburg en Wassenaar.

A.J.M. van Houdt Onderhoudsproducten

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij al met vele merken en diverse soorten onderhoudsmiddelen mogen werken. Hierdoor weten we precies wat de invloed op uw vloer is van de verschillende merken en soorten. Wij kunnen daardoor uitstekend beoordelen welke middelen het beste van toepassing zijn op uw situatie.

Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ook vaak benaderd om een adviserende rol aan te nemen voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar de beste parket onderhoudsproducten.  

Wanneer parket laten schuren?

Een parket schuren en lakken in Den Haag is een stuk voordeliger dan het laten aanleggen van een geheel nieuwe vloer. Het is zonde om een nieuwe vloer te leggen als het fundament van uw pakket nog in goede staat is. Vaak denkt men dat een parketvloer niet te schuren is, maar niet is minder waar. Wij hebben in al onze jaren ervaren dat parket zo’n 4 tot 5 keer geschuurd kan worden, afhankelijk van de dikte van het originele parket. Door het schuren van de vloer in Den Haag kunnen wij de volgende doelen voor u behalen:

   • Slijtage plekken verhelpen
   • Waterschade verhelpen
   • Krassen en lichte deuken verhelpen
   • Kleurverschillen (door zonlicht) verhelpen
   • Uw vloer van een nieuwe uitstraling voorzien
   • Uw vloer onderhoudsvriendelijker maken

Uw parketvloer schuren in Den Haag kan dus vele ongemakken verhelpen en uw vloer weer als nieuw laten stralen, als u dit laat doen door een ervaren specialist. De professionals van A.J.M. van Houdt zijn bekend met de machines die uw parketvloer schuren en kunnen deze dan ook op de juiste manier bedienen. Hierdoor kunnen we garanderen dat u tevreden bent met het eindresultaat van uw parketvloer schuren en eventueel lakken in Den Haag.

Specialisaties A.J.M. van Houdt

Bij A.J.M. van Houdt zijn we gespecialiseerd in diverse aspecten van het vloeren schuren in de omgeving van Den Haag. Al onze specialisten beschikken over het vakdiploma ‘Allround Parketteur’. Voor hun is dus geen brug te ver. Dit in combinatie met de kwaliteitsproducten die wij gebruiken, is het totaalplaatje compleet. Daarnaast houden we altijd korte lijnen met u, de klant, zodat u tevreden achterblijft als wij klaar zijn met uw vloer. Lees hieronder meer over onze specialisaties.

Vloeren schuren en behandelen

Bij het schuren van uw (parket)vloer in Den Haag maken wij gebruik van verschillende professionele machines. Allereerst doen we het grove werk met een bandschuurmachine of een kantenschuurmachine. Bij deze manier van schuren gaan we met diverse schuurgangen over de houten vloer heen. We beginnen met schuurpapier met een grover korrel en werken toe naar een steeds fijnere variant. Om alle oneffenheden goed te verwijderen gaan we vervolgens met een hand- en/of vlakschuurmachine te werk waarbij geen rand of hoek overgeslagen wordt. Als laatste stap, voor de afwerking, stofzuigen en polijsten wij de vloer. Hierdoor zal uw vloer glad aanvoelen en stofvrij zijn. Als afwerking van het schuren van uw vloer in Den Haag of omgeving kunt u kiezen uit oliën, hardwaxen of lakken. Verderop de pagina leest u meer over deze behandelingen.

Vloerreparatie

Wij zijn niet alleen in te zetten voor uw parketvloer schuren in Den Haag en omstreken. Wij kunnen ook vloerreparaties uitvoeren. Het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde plekken van uw vloer aan vervanging toe zijn en het is dan zonde om de gehele vloer te vernieuwen. Als wij uw vloer repareren zullen onze parketteurs een vergelijkbaar stuk hout zoeken. Vervolgens wordt dit stuk op het juiste formaat gezaagd en daarna bevestigd met een luchtdruk tacker. De tacker zorgt dat de vloer met lijm en naalden wordt bevestigd. Om de vloerreparatie af te ronden zullen wij de vloer schuren en afwerken met de gewenste afwerking. Er zal dan niks meer te zien zijn.

Vloerreiniging

Is uw parketvloer schuren te veel van het goede omdat de vloer alleen vervuild en/of verontreinigd is, dan kunnen wij een professionele reiniging uitvoeren. Dankzij onze speciale deepcleaning machine en de juiste onderhoudsbehandeling voor uw soort vloer, is uw vloer weer helemaal opgefrist als wij klaar zijn. Uw parketvloer heeft dan voorlopig ook geen nieuwe onderhoudsbeurt meer nodig.

Plaatsen van plinten

Niet alleen het reinigen of schuren van uw parketvloer in Den Haag kunnen wij uit handen nemen. Onze parketteurs kunnen ook het plaatsen van plinten voor u doen. Dit is zeer secuur en specialistisch werk, net als bij het schuren van een vloer is ook de afwerking bij plinten belangrijk. De professionals van A.J.M. van Houdt kunnen verschillende soorten plinten plaatsen zoals hoge plinten, MDF-plinten en deklijsten. Alles wordt netjes, op maat en in verstek gezaagd voor een optimale uitstraling. Net als bij het schuren van vloeren gebruiken we ook voor deze klussen alleen het beste apparatuur.

Meubels verhuizen en opslaan

Om de ideale behandeling van uw vloer te garanderen, is het belangrijk dat uw vloer helemaal leeg is. Hierdoor kunnen onze parketteurs zich richten op het schuren en behandelen van uw vloer in Den Haag. Het is natuurlijk mogelijk dat u zelf verhuizers of kennissen/familie inschakelt en een opslagplaats regelt, maar de kosten kunnen hiervoor al snel oplopen. Als extra service voor onze klanten hebben wij een betrouwbare partner die u hierbij kan helpen. Tegen een gunstig tarief wordt uw meubilair verhuisd en veilig opgeslagen. Na het schuren van uw parketvloer zal alles weer op z’n plek terug worden gezet.

Afwerken van de vloer

Na uw parketvloeren schuren in Den Haag is het belangrijk dat uw vloer met het juiste middel wordt afgewerkt. Als echte specialist biedt A.J.M. van Houdt diverse soorten afwerking aan. Weet u niet voor welke afwerking u moet gaan na het schuren van uw vloeren? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u welke afwerking het meeste voor u geschikt is. Hieronder leest u meer over de diverse soorten.

Afwerking door olie

De eerste optie voor de afwerking van uw vloer na het schuren is olie. De olie zorgt voor een natuurlijke uitstraling van uw vloer. Bovendien beschermt het tegen vocht- en vuilplekken en zorgt het voor een luxueuze uitstraling van de vloer. A.J.M. van Houdt maakt enkel gebruik van twee componenten olie. Het extra component in de olie zorgt voor extra bescherming en een snelle droging. Er zijn verschillende kleurvarianten van de oliën en bovendien kunt u ook nog kiezen voor mat of glans. Het is dus ook mogelijk om uw houten vloer een compleet nieuwe uitstraling te geven. Niet alle soorten hout kunnen gekleurd worden na het schuren van de vloer. Wij komen dan ook graag bij u lang om te beoordelen en adviseren wat mogelijk is in uw situatie.

Afwerking door hardwax

Dankzij een afwerking met hardwax wordt de natuurlijke uitstraling van uw parketvloer na het schuren in Den Haag en omgeving behouden. Ten opzichte van olie geeft hardwax een vollere en warmere uitstraling met een nadruk op structuur. Bij hardwax is het mogelijk om te kiezen voor mat, zijdeglans of wit. Het grote voordeel van hardwax is dat het zeer slijtvast en waterafstotend is. Een ideale afwerking na het schuren van uw parketvloer.

Afwerking met lak

Zal uw vloer in Den Haag na het schuren zwaar belast worden? Dan is een afwerking met lak de beste keuze. De lak zorgt er namelijk voor dat de vloer totaal wordt afgesloten van vocht en vuil. Dankzij deze afsluiting is er minimale beschadiging en slijtage waarmee onderhoud bijna niet nodig is. Een parket vloer schuren en lakken geeft dan ook de sterkste vloer ten opzichte van afwerking met olie of hardwax.

Bij A.J.M. van Houdt werken we enkel met twee componenten lakken. Deze worden in drie lagen aangebracht voor de beste kwaliteit waardoor uw vloer weer jaren mee kan. Het fijne van lakken na het schuren van uw vloer in Den Haag is dat er diverse glansgraden beschikbaar zijn waardoor er vele uitstralingen mogelijk zijn. Momenteel is de onbehandelde look met een extra matte uitstraling zeer populair. Deze look geeft een lichte vloer met een kleur die nagenoeg hetzelfde is als net na het schuren van uw vloer.

Meer weten over de prijs voor het parket schuren en lakken in Den Haag? Neem dan contact met ons op of vul het aanvraagformulier in voor een offerte.

Ook hierom kiest u voor A.J.M. van Houdt in Den Haag!

 • Vele tevreden klanten
 • Betrouwbaarheid
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Gecertificeerde parketteurs
 • Officieel erkend als specialist
 • Pas betalen ná oplevering
 • Stofvrij schuren

Oftewel: de beste partij voor uw parketvloer schuren en afwerken in Den Haag is natuurlijk A.J.M. van Houdt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een gepersonaliseerde offerte.

Vraag direct een offerte aan
Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.