AJM VAN HOUDT®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Regio Den Haag

AJM VAN HOUDT ®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Den Haag

Parketvloer schuren in Rotterdam

A.J.M. van Houdt is dé specialist voor uw parketvloer schuren in Rotterdam. Dankzij het schuren van uw vloer en de beste afwerking van onze specialisten, zal uw vloer weer stralen als nieuw én vrijwel onderhoudsvrij zijn. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om het schuren en behandelen van vloeren in Rotterdam en omgeving. Wij geven uw vloer een tweede leven dankzij onze bewezen werkwijze. Wilt u meer weten over parket schuren in Rotterdam? Neem dan snel contact op of lees hieronder ver.

A.J.M. van Houdt is niet alleen beschikbaar in Rotterdam maar ook in Schiedam, Vlaardingen en Gouda.

A.J.M. van Houdt Onderhoudsproducten

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij al met vele merken en diverse soorten onderhoudsmiddelen mogen werken. Hierdoor weten we precies wat de invloed op uw vloer is van de verschillende merken en soorten. Wij kunnen daardoor uitstekend beoordelen welke middelen het beste van toepassing zijn op uw situatie.

Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ook vaak benaderd om een adviserende rol aan te nemen voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar de beste parket onderhoudsproducten.  

Wanneer parket laten schuren?

Een geheel nieuwe vloer aanleggen brengt meer kosten met zich mee dan een vloer schuren in Rotterdam. Bovendien is het zonde om een nieuwe vloer te nemen als het fundament van uw huidige parket nog in prima staat is. Onterecht wordt er vaak gedacht dat een parketvloer niet te schuren is, maar dat is totaal niet waar. Uit ervaring hebben wij gemerkt dat een parketvloer 4 tot 5 keer geschuurd kan worden. Wat wel meespeelt is de dikte van het originele parket. Hoe dikker het parket, hoe vaker het eventueel geschuurd kan worden. Dankzij uw parketvloer schuren in Rotterdam kunnen wij:

 • Slijtage plekken verhelpen
 • Waterschade verhelpen
 • Krassen en lichte deuken verhelpen
 • Kleurverschillen (door zonlicht) verhelpen
 • Uw vloer een nieuwe uitstraling geven
 • Uw vloer onderhoudsvriendelijker maken

Wij kunnen door uw vloer te schuren dus verschillende ongemakken verhelpen en daardoor weer als nieuw laten lijken. Het is wel belangrijk dat u dit laat doen door een ervaren specialist zoals A.J.M. van Houdt zodat u zeker weet dat het goed gebeurt. Onze ervaren parketteurs werken al meerdere jaren met de machines en weten deze dus ook op de juiste manier te bedienen tijdens het schuren van uw vloer. Mede hierdoor kunnen wij u garanderen dat u tevreden zult zijn met het eindresultaat van uw parket schuren in Rotterdam.

Specialisaties A.J.M. van Houdt

Bij A.J.M. van Houdt zijn we gespecialiseerd in meerdere onderdelen naast vloeren schuren in Rotterdam en omgeving. Ten eerste beschikken al onze specialisten over het vakdiploma ‘Allround Parketteur’, ze hebben de raarste dingen al gezien en zorgen dat met parket schuren uw vloer weer als nieuw oogt. Bovendien gebruiken wij enkel kwaliteitsproducten. Deze producten, in combinatie met de ervaring en kwaliteiten van onze professionals zorgen voor het totale plaatje. Hieronder leest u meer over onze specialisaties en waarvoor u ons kunt inzetten.

Vloeren schuren en behandelen

Voor het parket schuren in Rotterdam en omgeving hebben wij diverse machines die alleen door professionals gebruikt kunnen worden. Wanneer we uw vloer gaan schuren, beginnen we met het grove werk. Dit doen we met een bandschuurmachine of kantenschuurmachine. We gaan met diverse schuurgangen over uw vloer heen zodat geen plek wordt overgeslagen. De parketteurs werken van grove korrel naar fijne korrel voor het ultieme resultaat. Om ervoor te zorgen dat echt alle oneffenheden verwijderd zijn, gaan we deze plekken ook nog af met een hand- en/of vlakschuurmachine. Hierdoor slaan we geen rand of hoek over. Voordat we overgaan op de afwerking, zullen wij de vloer stofzuigen en polijsten waardoor deze weer helemaal glad aanvoelt. Als afwerking kunt u na het schuren van de vloer in Rotterdam en omgeving kiezen uit diverse behandelingen zoals oliën, hardwaxen of lakken. Verderop leest u hier meer over.

Vloerreparatie

Naast uw vloer schuren in Rotterdam, kunnen wij ook vloerreparaties uitvoeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er bepaalde stukken in uw vloer aan vervanging toe zijn zonder dat de hele vloer vernieuwd dient te worden. Als wij uw vloer dienen te repareren gaan onze parketteurs allereerst op zoek naar een stuk vergelijkbaar hout. Dit wordt op de juiste maat gezaagd en daarna bevestigd met een luchtdruk tacker. Om de vloerreparatie af te ronden schuren wij uw vloer en werken deze af met de gewenste behandeling. Na deze behandeling ziet het eruit alsof er nooit wat vervangen hoefde te worden.

Vloerreiniging

Is uw vloer verontreinigd maar niet zo erg dat uw vloer schuren in Rotterdam nodig is? Ook dan bent u bij A.J.M. van Houdt aan het juiste adres. Met behulp van onze speciale deepcleaning machine kunnen wij iedere vloer op de juiste manier schoonmaken. Als we klaar zijn met uw vloer is deze weer helemaal opgefrist en heeft de vloer gelijk een goede onderhoudsbeurt gehad.

Plaatsen van plinten

Bij A.J.M. van Houdt bent u niet alleen aan het juiste adres voor het reinigen of schuren van uw (parket)vloer in de omgeving van Rotterdam. Onze parketteurs kunnen ook plinten plaatsen. Net als het schuren van een vloer is het plaatsen van plinten een secuur en specialistisch werk. Wij kunnen diverse plinten voor u plaatsen zoals hoge plinten, MDF-plinten en deklijsten. Doordat wij alles op maat en in verstek zagen krijgt uw vloer een chique uitstraling. Net als bij het schuren van uw vloer in Rotterdam, gebruiken we ook voor deze werkzaamheden alleen de beste spullen.

Meubels verhuizen en opslaan

Om optimaal te kunnen werken, is het belangrijk dat uw vloer leeg is. U kunt hier zelf een verhuisbedrijf en opslagplaats voor regelen maar A.J.M. van Houdt heeft hier ook betrouwbare partners voor. Als extra service, naast het reinigen of schuren van uw vloer, kunt u tegen een gunstig tarief uw meubilair laten verhuizen en veilig opslaan. Nadat onze parketteurs klaar zijn met het schuren van uw vloer in Rotterdam worden alle meubels weer netjes op z’n plek teruggezet.

Afwerken van de vloer

Na het schuren van uw vloer in Rotterdam is het afwerken zeer belangrijk. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied. Twijfelt u nog voor welke afwerking u moet gaan, of heeft u nog helemaal geen idee? De professionals van A.J.M. van Houdt adviseren u graag welke afwerking het beste voor uw vloer geschikt is. Hieronder leest u meer over de diverse afwerkingen en producen.

Afwerking door olie

Door uw vloer na het schuren af te werken met olie, krijgt uw vloer een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het ook nog eens beschermd tegen vocht en vuil en oogt het luxueus. Onze parketteurs maken alleen maar gebruik van 2K olie. Het extra component wat in deze olie zit, zorgt voor extra bescherming en een snellere droging. Het fijne van afwerking door olie is dat er diverse kleuren zijn én kunt u kiezen tussen mat en glans. U kunt uw vloer dus ook een totaal nieuw uiterlijk geven als wij klaar zijn met uw parketvloer schuren. Niet elk soort hout kan gekleurd worden na het schuren. Wij komen graag bij u langs om te adviseren wat mogelijk is met uw vloer.

Afwerking door hardwax

Als u kiest voor een afwerking door hardwax na uw parketvloer schuren in Rotterdam of omgeving, dan krijgt u een natuurlijke uitstraling op de vloer. Hardwax geeft een warmere en vollere uitstraling dan olie en legt de nadruk op de structuur van de vloer. Bij hardwax heeft u de keuze uit mat, zijdeglans of wit. Als laatste voordeel heeft hardwax nog dat het zeer slijtvast is en waterafstotend werkt. Het is dus de ideale afwerking na het schuren van uw parketvloer in bijvoorbeeld de keuken.

Afwerking met lak

Een vloer die zwaarbelast gaat worden na het schuren in Rotterdam, kan het beste afgewerkt worden met lak. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer helemaal wordt afgesloten van vocht en vuil. Dit zorgt ervoor dat de kans op beschadiging minimaal is en ook slijtage komt maar heel langzaam op. Onderhoud van uw vloer is dan ook bijna niet meer nodig. Uw vloer lakken na het schuren geeft de sterkste vloer van de drie behandelingen.

Meer weten over de prijs van parket schuren en lakken in Rotterdam of omgeving? Neem dan direct contact met ons op, of vul het aanvraagformulier in.

Hierom kiest u voor A.J.M. van Houdt in Rotterdam

 • Vele tevreden klanten
 • Betrouwbaarheid
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Gecertificeerde parketteurs
 • Officieel erkend als specialist
 • Pas betalen ná oplevering
 • Stofvrij schuren

De beste keuze voor uw parketvloer schuren en afwerken in Rotterdam en omgeving, is natuurlijk A.J.M. van Houdt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een gepersonaliseerde offerte.

Vraag direct een offerte aan
Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.