Wil jij ook zo graag een nieuwe vloer en vraag je je af wat nou echt trending is op dit moment? Of heb je net een nieuwe vloer uitgekozen en wil je weten welke woonaccessoires hier goed bij passen. Lees dan snel deze blog en kom alles te weten over de grootste vloertrends van 2020.

De natuurlijke look

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in de Nederlandse maatschappij. Ook de woonstijl van Nederlanders wordt hierdoor beïnvloed. Anno 2020 gebruikt men graag natuurlijke elementen in het wooninterieur. Zo mag de kleur groen niet meer ontbreken in de Nederlandse woningen. Verwerk de kleur groen in de vorm van een mooie plant of een groen fluwelen bankje. Natuurlijke materialen zoals jute, hennep en keramiek zijn ook helemaal trendy dit jaar. Maar door het nemen van een houten vloer haal je de natuur pas echt naar binnen. Daarom is een houten vloer erg populair onder de woontrends van 2020. Als je eenmaal hebt gekozen voor een houten vloer, kun je jouw huis aankleden met natuurlijke accessoires. Door middel van de trendy natuurlijke woonaccessoires, die perfect matchen bij jouw houten vloer, creëer je een warme sfeer in huis.

Inrichting vloer

De opvallende patroonvloer

Je vindt het vast heel normaal wanneer iemand een druk behang heeft in zijn of haar woonkamer.  Maar een drukke vloer met allerlei patronen, dat ben je misschien nog niet helemaal gewend. Toch is een opvallende patroonvloer dé vloertrend van 2020. Anno 2020 is het namelijk de bedoeling om jouw vloer de eyecatcher van jouw woonkamer te maken. Ook in de categorie patroonvloeren is het materiaal hout niet weg te denken. De houten vloeren geven juist de prachtige, natuurlijke en unieke patronen die momenteel zo trending zijn. Ondanks dat de patroonvloer dé vloertrend van 2020 is, zal deze vloer vanwege zijn zowel klassieke als moderne aspecten nog een hele tijd meegaan. Gelukkig zijn vrijwel alle houten vloeren van een hoge en duurzame kwaliteit. Kies je dus voor een opvallende patroonvloer, dan kun je de komende tijd wel even vooruit.

Patroonvloer

De trendy visgraatvloer

De populairste patroonvloer van 2020 is de visgraatvloer. De reden dat deze vloer zo ongelofelijk populair is dit jaar, is omdat een visgraatvloer ten eerste erg vernieuwend is. Ten tweede is de visgraatvloer ontzettend sfeervol door de afwisseling van warme houtsoorten. Verder geef de visgraatvloer een luxe uitstraling. Vooral wanneer je een landelijke woonstijl in jouw woonkamer hebt. Wanneer je een visgraatvloer hebt aangeschaft, denk er dan aan om de rest van jouw woonkamer wat rustiger te houden. Neem bijvoorbeeld geen bloemetjes of tijgerprint behang, maar verf jouw muur één kleur. Verder is het aan te raden om accessoires in hetzelfde kleurenpalet door te laten lopen. Zo is alle aandacht gericht op jouw vloer, en kun je tegelijkertijd helemaal tot rust komen in jouw woonkamer.

Renovatie nodig?

Ben je nog steeds zo ongelofelijk blij met jouw parketvloer, maar is deze toe aan een renovatie? Bij AJM van Houdt wordt jouw vloer vakkundig gerenoveerd. Neem snel contact op of vraag meteen een offerte aan!