AJM VAN HOUDT®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Regio Den Haag

AJM VAN HOUDT ®

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten in Den Haag

A.J.M. van Houdt: De Parketspecialist

Dé specialist in parketrenovatie en parket onderhoudsproducten

De vloer is het fundament van de uitstraling van uw huis. Wanneer uw vloer weer als vanouds glimt en blinkt, zal deze als nooit tevoren stralen en vrijwel onderhoudsvrij zijn. A.J.M. van Houdt is de renovatiespecialist op het gebied van vloeren. Al ruim 30 jaar geven wij parketvloeren een tweede leven door een solide behandeling: van schuren tot het nabehandelen van het parket we doen het allemaal bij A.J.M. van Houdt. Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent de renovatie van uw parket? Neem vandaag nog contact op, of lees hieronder verder over de mogelijkheden.

Wij zijn werkzaam in de omgeving van Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Rotterdam en Zoetermeer.

A.J.M. van Houdt Onderhoudsproducten

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij al met vele merken en diverse soorten onderhoudsmiddelen mogen werken. Hierdoor weten we precies wat de invloed op uw vloer is van de verschillende merken en soorten. Wij kunnen daardoor uitstekend beoordelen welke middelen het beste van toepassing zijn op uw situatie.

Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ook vaak benaderd om een adviserende rol aan te nemen voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar de beste parket onderhoudsproducten.  

Wanneer laat ik mijn parketvloer schuren?

Waarom een gehele vloer vervangen als het fundament van uw parket nog in orde is? Het schuren en behandelen van uw parketvloer is een stuk goedkoper dan een geheel nieuwe vloer laten aanleggen. Over het algemeen denkt men dat het parket niet meer geschuurd kan worden, maar niets is minder waar. Uit ervaring zien we dat een parketvloer zo’n 4 tot 5 keer geschuurd kan worden. Het schuren van uw vloer is dan ook in te zetten voor onderstaande doeleinden:

 • Slijtageplekken verhelpen
 • Waterschade verhelpen
 • Krassen en lichte deuken verhelpen
 • Kleurverschillen (door zonlicht) verhelpen
 • Uw vloer van een nieuwe uitstraling voorzien
 • Uw vloer onderhoudsvriendelijker maken

Kortom: uw parketvloer laten schuren is altijd een goed idee, mits u dit laat doen door een ervaren specialist. De parketvloeren specialist is volledig opgeleid om de machines, die het zwaarste werk uit handen nemen, op de juiste manier te bedienen. Zo bent u gegarandeerd tevreden met het eindresultaat. Maar wat maakt nou juist A.J.M. van Houdt de aangewezen specialist hiervoor?

Over A.J.M. van Houdt

Met A.J.M. van Houdt haalt u een allround specialist op het gebied van parketvloeren in huis. De in 1992 opgerichte organisatie is door Albert van Houdt, in de loop der jaren, uitgebreid tot een solide organisatie met gerichte vakkennis op talloze vlakken. Zo beschikken onze specialisten over het vakdiploma ‘Allround Parketteur’, waardoor geen brug te ver is. Combineer dit met kwaliteitsproducten, direct van de groothandel en er ontstaat een totaalplaatje waar u wel gebruik van móét maken. Bovendien gaat alles in goed overleg met u, de klant.

Lees verder over ons, of bekijk onze specialisaties:

Vloeren schuren en behandelen

Voor het schuren van vloeren wordt er gebruik gemaakt van diverse professionele machines. Het grove werk wordt gedaan door middel van een bandschuurmachine en een kantelschuurmachine. Bij deze behandeling zullen we met diverse schuurgangen over de houten vloer gaan. Wij werken van schuurpapier met een grove korrel toe naar een steeds fijnere korrel. Vervolgens zorgen we er met de hand- en vlakschuurmachines voor dat alle oneffenheden verwijderd worden. Geen rand of hoek zal hierbij vergeten worden.

Voordat de afwerking begint, wordt de vloer grondig gepolijst en gestofzuigd, zodat deze mooi glad aanvoelt en stofvrij is. Voor de afwerking heeft u de keuze uit oliën, hardwaxen of lakken. Verderop leggen wij u het het verschil tussen deze behandelingen uit.

Vloerreparatie

Het kan voorkomen dat er stukken hout in uw vloer aan vervanging toe zijn, of dat uw parket gedeeltelijk aangeheeld moet worden. Ook hier helpt A.J.M. van Houdt bij. Allereerst gaan onze parketteurs op zoek naar een vergelijkbaar stuk hout. Deze wordt op de juiste maat gezaagd, waarna deze wordt bevestigd met een luchtdruk tacker, die het materiaal door middel van lijm en naalden bevestigt. De vloer reparatie wordt afgerond door de vloer nogmaals grondig te schuren en af te werken met behulp van de gewenste vloerafwerking.

Vloerreiniging

Wanneer uw vloer alleen vervuild en verontreinigd is, volstaat een professionele reiniging. Door gebruik te maken van een speciale deepcleaning machine en de voor uw vloer geschikte onderhoudsbehandeling, wordt uw vloer weer volledig opgefrist. Hierbij heeft uw parketvloer direct zijn onderhoudsbeurt gehad.

Plaatsen van plinten

Ook het plaatsen van plinten kunnen wij volledig voor u uit handen nemen. Dit betreft vaak secuur en specialistisch werk, waarbij een juiste afwerking belangrijk is. Onze parketteurs kunnen diverse plintsoorten plaatsen. Denk onder andere aan diverse hoge plinten, maar ook aan MDF-plinten of deklijsten. De plinten worden netjes, op maat en in verstek gezaagd om vervolgens gemonteerd te worden op de vloer of muur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van enkel het beste gereedschap.

Meubels verhuizen en opslaan

Om uw parketvloer goed en volledig te kunnen behandelen, is het zaak dat de vloer voor start van de klus helemaal leeg is. Zo kunnen onze specialisten zich richten op de vloer en hebben ze de ruimte om de juiste kwaliteit te leveren. U kunt natuurlijk zelf een team verhuizers inschakelen en een opslagplaats regelen, maar de kosten kunnen hierbij vaak hoog oplopen. Als extra service werken wij, van A.J.M. van Houdt, samen met een betrouwbare partner die u hierin bij kan staan. Tegen een redelijke prijs wordt uw meubilair verhuisd en opgeslagen en na de renovatie weer netjes op z’n plek teruggeplaatst.

  Hoe gaan wij te werk?

  Wij hebben vertrouwen in onze manier van werken, en om die reden willen we u meenemen op een reis door onze werkwijze heen. Hoe wij uw parketvloer schuren? U leest het hieronder!

  1: Allereerst wordt uw vloer grondig geschuurd met meerdere schuurgangen. Hierbij schuren wij uw vloer van grof naar fijn op. Met behulp van diverse professionele machines zal hierbij geen vierkante centimeter overgeslagen worden. De machines zijn hierbij aangesloten op professionele stofzuigers, waardoor er geheel stofvrij geschuurd kan worden.

  2: Na het schuren wordt de vloer met de hand afgewerkt en gepolijst, zodat er een mooi vlak vloeroppervlak ontstaat. Tevens bieden wij extra mogelijkheden in de vorm van het schuren van V-groeven, tevens als het drevelen en stoppen van spijkertjes of het opvullen van spleten en gaten.

  3: Tot slot zal de vloer afgewerkt worden. Hiervoor gebruiken wij de door u gekozen afwerking. Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden:

  Afwerken van uw vloer

  Om de levensduur van uw parketvloer te verlengen, biedt A.J.M. van Houdt diverse vormen van afwerking aan. Neem contact met ons op en wij adviseren graag welke afwerking voor uw vloer het meest geschikt is.

  Afwerking door olie

  De eerste optie is het oliën van uw vloer. Dit geeft een natuurlijke uitstraling. Olie beschermt daarbij tegen vocht- en vuilplekken, waardoor de vloer een luxueuze uitstraling krijg. A.J.M. van Houdt maakt alleen gebruik van 2K olie, waarbij het extra component zorgt voor extra bescherming en een snelle droging. Bij olie heeft u keuze uit diverse kleurvarianten en kan de vloer afgewerkt worden met een matte of een glans olie, waarmee u uw houten vloer een nieuwe uitstraling kan geven. Niet alle houtsoorten laten het toe om gekleurd te worden, wij komen graag bij u langs om dit te beoordelen en u hierover te adviseren.

  Afwerking door hardwax

  Met een hardwax afwerking wordt de natuurlijke uitstraling van de vloer behouden. Hardwax geeft een vollere, warme uitstraling dan olie en geeft nadruk aan structuur. Hardwax kan afgewerkt worden in een mat, zijdeglans of wit. Bovendien is hardwax zeer slijtvast en waterafstotend.

  Afwerking met lak

  Een afwerking met lak is geschikt voor vloeren die zwaar belast worden. Hiermee wordt de vloer namelijk volledig afgesloten van zowel vocht als vuil. Dit zorgt voor minimale beschadiging en slijtage, en daarmee ook onderhoud. Dit betekent ook wel dat houten vloeren die behandeld zijn met met lak het sterkst zijn ten opzichte van geoliede en gehardwaxte vloeren.

  A.J.M. van Houdt werkt alleen met 2K lakken die in drie lagen aangebracht worden, zo garanderen wij de beste kwaliteit en zorgen wij ervoor dat u vloer nog jaren mee gaat. Het lakken van uw vloer is daarmee ook een verstandige keuze.

  Met lak kunt u uw vloer verschillende uitstralingen geven door diverse glansgraad. Een erg populaire uitstraling is de onbehandelde look met een extra matte uitstraling. De onbehandelde look zorgt voor een lichte vloer waarmee de kleur nagenoeg hetzelfde is als het net geschuurde hout. Daarnaast kunt u uw vloer ook laten lakken met een matte of een glans uitstraling.

  Bent u benieuwd voor welke prijs wij uw houten vloer met lak een andere uitstraling kunnen geven? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in en u zult snel een offerte ontvangen. 

  Schuren van alle vloersoorten

  Bij A.J.M van Houdt kunt u terecht voor alle denkbare houten vloeren. Denk hierbij niet alleen aan parketvloeren, maar ook aan visgraat vloeren, lamel vloeren en vele andere vloeren. Voor iedere houtsoort passen wij aparte schuurtechnieken toe, zodat er optimaal resultaat behaald kan worden. Onze parketteurs schuren bij iedere behandeling een minimale hoeveelheid hout af, waardoor deze diverse malen geschuurd kan worden en tot in de lengte van jaren mee zal gaan. Daarbij zal ook het afwerkmateriaal naadloos aansluiten op de hout-en vloersoort. Het hout bepaalt namelijk hoofdzakelijk de kleur en niet iedere houtsoort laat zich kleuren. Dit is voornamelijk het geval bij de wat meer tropische houtsoorten. Hier vertellen wij u graag meer over. Neem contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken!

  En daarom kiest u voor A.J.M. van Houdt!

  • Talloze tevreden klanten
  • Betrouwbaar
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Gecertificeerde parketteurs
  • Officieel erkend als specialist
  • Betaling pas ná oplevering
  • Stofvrij schuren
  • 10% korting op offertebedrag (beperkt geldig)

  Kortom: voor een kwalitatieve renovatie van uw parket schakelt u A.J.M. van Houdt in. Vul direct het offerteformulier in en u ontvang zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van ons!

  Vraag direct een offerte aan
  Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.